Laddar

Karneval – Aguilas 2020

Den 14 februari börjar karnevalen i Aguilas och slutar inte förrän den 14 mars!

Under denna tidsperiod finns det mängder av olika programpunkter. Det som vi turister gärna vill se är ju de magnifika paraderna.

Det blir tre parader, den första blir på söndagen den 23 februari, den andra tisdagen den 25 februari och den tredje och sista blir på lördagen den 29 februari som avslutas kl. 24.00 med ett stort fyrverkeri på Playa de la Colonia.
Alla paraderna börjar kl.18.00 spansk tid och pågår ca 4-5 tim. Noteras bör att ljudnivån på paraderna är extrem hög, så hörselskydd behövs!

Varje bar med självaktning serverar också sin egen blandning carnivalsdrinken ”La Cuerva” även kallad ”Guds drink”. Så passa på och smaka. Det pågår även tävling om vem gör den bästa Cuervan. Prisutdelningen sker på fredagen 21 febr. kl. 20.15 på Plaza de Espana.

La Cuervan är den typiska karnevaldrinken. Det är drycken som ger alla människor som tillräckligt med styrka för att kunna uthärda varje dag som denna fest håller utan att kunna sova eller vila mycket, du måste leva intensivt.

Det är en drink som kommer från att blanda de drycker som var kvar från de närliggande julpartierna och vad, som så många andra saker i denna värld, har många sätt att göra det. Hur som helst, du läser rätt sida om du vill göra en bra La Cuerva (kråka).

Som vi har sagt finns det många recept när du gör denna underbara sammansättning, men vi ger dig ett recept på 100 liter. (Som med alla alkoholhaltiga drycker, missbruka inte för mycket, försök att röra dig och träna när du dricker det och framför allt, lita inte på dess milda smak eftersom det är en riktig bomb).

INGREDIENTES PARA 100 LITROS
2 botellas de Whisky.
2 botellas de Ginebra.
2 botellas de Vodka.
2 botellas de Vermouth blanco.
2 botellas de Vermouth rojo.
22 litros de Vino Blanco.
22 litros de Vino Tinto.
5 litros de refresco de naranja.
5 litros de refresco de limón.
10 litros de refresco de cola.
25 litros de gaseosa.
1 tarro de canela molida (al gusto).
5 kilos de azúcar (al gusto).
Azúcar 5 Kilos (al gusto del consumidor)