Laddar

Nattens nyheter

14 mars: Nattens nyheter
UPPDATERAD IDAG 06:22
PUBLICERAD IDAG 06:14
Fler länder inför restriktioner
Under natten har en rad nya reserestriktioner och andra inskränkningar aviserats i länder runtom i världen. Några exempel: Saudiarabien stoppar all internationell flygtrafik i två veckor, Tjeckien stänger alla restauranger i tio dagar, Hongkong inför 14 dagars karantän för resande från Schengenområdet och Guatemala stoppar alla inresor för medborgare i USA och Kanada. Nya Zeeland ställer in en minnesceremoni på årsdagen av terrordåden i Christchurch.
Apoteket: Äldre bör låta andra hämta medicin
De som är äldre eller ingår i en riskgrupp bör inte själva besöka apoteket utan låta yngre personer hämta ut deras läkemedel via fullmakt. Det säger Apoteket AB:s kommunikationschef Markus Sjöqvist. Trycket är stort på apoteken och trängseln riskerar att leda till smittspridning, säger han.
Tillåtet resa hem genom stängt Danmark
Danmarks plötsliga beslut att stänga gränserna har fått många att undra vad det betyder för svenska resenärer. Sent i går kväll kom några klargöranden: Man får resa hem genom Danmark om man varit på semester i tredje land. Att byta flygplan på Kastrup verkar också vara möjligt.
Uppdaterad 14 mars 2020 kl 06:22
Publicerad 14 mars 2020 kl 06:14